Tarinaa Roadsport A luokassa kilpailevan Porsche 914 auton muutoksista kaudelle 2006.

keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

Grand Race 1. kisa


Ahveniston kisa on nyt takana.
Kilpailu sujui lähes kolhuitta joten tyytyväinen pitää olla.
Ensimmäisessä lähdössä ihmettelin kolmoselle vaihtaessa kun koneen tehot tuntuivat tippuvan ja auto ei kulkenut oikein mihinkään. Lähtösuoran jälkeisen mutkan jälkeen auto taas tuntuin kulkevan ja päätin hieman tunnustellen jatkaa kisaa.
Lähtö meni pieleen mutta menetin vain 2 sijaa. Rata oli erittäin liukas ja hyviä ajolinjoja oli aivan mahdoton käyttää. Saavutin muutaman kierroksen jälkeen Liukkosen Camaron ja päätin kaikessa rauhassa kärkkyä ohitusta. Tarun mutkan jälkeisellä suoralla, juuri ennen 90¤ mutkaa oli isolohko chevelle keskeyttänyt oikeaan reunaan. Kyttäsin chevellen ajolinjaa ja totesin että siinä ei näy öljyä, joten voin seuraavalla kierroksella ottaa siitä hyödyn ja koittaa Liukkosen ohitusta. Noh, seuraavalla kierroksella Tarun kohdalla olin isku etäisyydellä ja huomasin Liukkosen valitsevan taas tutun ja turvallisen sisälinjan seuraavaan mutkaan. Itse siirryin ulos chevellen linjalle ja kiihdytin vauhtia. Välittömästi siirryttyäni ulommalle linjalle havaitsin että kyllä sieltä isolohkosta oli kaiken maailman nesteitä radalle valunut. Hipaisin jarruun ja samantien auto oli kääntynyt 180 astetta. Liu-uin takaperin hiekalle jonne sitten suditin itseni kiinni. Siinä oli sitten ensimmäinen kisa.

Ainiin, syy tehottomuuteen lähdössä löytyi incar videolta. Vaihdoin suoraan kakkoselta vitoselle, ei ihme ettei oikein pompannut :-)

kuvista kiitos p.piiralle, janille ja muille.